Szociális fóbiások küzdelme a nagyvilággal

Sziasztok! Ez a blog Neked készült, aki szociális fóbiával küzdesz. Neked, aki önbizalomhiányos vagy, folyton kisebbségi érzésed, megfelelési kényszered van, vagy Neked, akinek nincsenek ilyen problémáid, egyszerűen csak kíváncsi vagy, hogyan élnek ezek a furcsa, visszahúzódó, szégyenlős, csendes emberek, milyen nehézségekkel kell szembenézniük nap, mint nap. Itt olvashatjátok mindennapi botladozásainkat, szerencsétlenkedéseinket, félelmeinket, amelyeket megosztunk veletek, hogy érezzétek nem vagytok egyedül.

Dr. Richards-terápia

A könnyebb navigálás érdekében ide gyűjtöttük a linkeket jelenlegi nagy projektünkhöz, ami nem más, mint a dr. Richards által megalkotott, szociális fóbiával foglalkozó audioterápia magyarítása:

1. bemutatkozó lecke

2. lecke

3. lecke

4. lecke

5. lecke

6. lecke

7. lecke

8. lecke

9. lecke

10. lecke

11. lecke

Friss topikok

2016.11.06. 10:00 Kaisa

További Dr. Richards terápia anyagok 6.

Dreamer88 volt olyan kedves, és a Dr. Richards féle terápia maradék anyagait lefordította nekünk már egy jó ideje, csak abban reménykedtem, hogy mellé tudom biggyeszteni a hanganyagokban elhangzó bölcsességeket is. Azonban nem úgy tűnik, hogy tudnék ilyenre időt szakítani a napi menetrendemben, viszont azt sem szeretném, ha a fordításra fordított sok munka kárba veszne.

Ezért a továbbiakban a hanganyagot nem, de a mellékletét képező írásos „handout”-okat közreadjuk, így is hasznos dolgokkal vannak tele.

Elengedni a Negatív Múltat:

Elfogadni a Pozitív és Gyógyító Jövőt

Elfogadom aki vagyok.

Sok jó és kreatív tulajdonságom van amivel segíthetek másokon és magamon. A múlt terhei csak visszatartanak, így hát elutasítom.

Úgy döntök, hogy a jelenben élek és boldog leszek.

Amikor boldog vagyok a jelen pillanatban, az garantálja, hogy a jövőm is boldog lesz.

Elfogadom magam annak, aki vagyok, tudva, hogy a gyógyulás útján járok.

Minden múlt béli gondolat, emlék vagy tapasztalat csak lehúzza az elmém és lassítja a haladásom - Elengedem, szabadjára eresztem, feladom. Feladok mindent, ami a múltamba van temetve és boldogtalanná tesz.

Mély levegőt veszek, ellazítom az izmaimat, érzem a nyugalmat és a békét és szabadjára engedem a múlt összes negatív érzelmét. Kiengedem a negatív érzéseket, amiket elnyomtam a múltamban. Látom, hogy csak bántanak engem.

Kiengedem és elengedem őket. Nézem, ahogy semmivé válnak…

A negatív érzések csak lehúznak és gondot okozna nekem. Így hát úgy döntök, tiszta elmével előre haladok.

Elengedem a múltam negatív érzelmeit és befogadom a békességem pozitív erejét. Elfogadom a békémet. Elfogadom a nyugalmamat.

Szabad vagyok a szégyentől, a megaláztatástól és a múlt bűntudatától. Teljesen elengedem azokat a negatív érzéseket és szabadon engedem őket. Hagyom, hogy az elmém természetesen elengedje őket.

Úgy döntök haladok a saját békém, egészségem és tiszta gondolataim felé. Ahogy lehunyom a szemem, látom a régi negatív érzéseimet felszállni és semmivé foszlani.

Többé nem tart fogva szégyen vagy bűntudat. Nem vagyok a negatív érzelmek rabja. Csak visszatartanak, megkeserítik az életem és összezavarnak.

Elengedem a múlt negatív érzelmeit. Az agyam ebben a pillanatban is szabadon engedi őket. Ahogy kiengedem őket, az elmém egyre békésebb.

A békét, nyugalmat, megértést és magabiztosságot választom. Úgy döntök, erős és egészséges leszek. Ledobom a bilincseket, amik oly sokáig tartottak lent. Elfogadom a jót, a jobbat és a csodálatosat. Elfogadom az előttem álló igazságot.

Elfordulok a múlt régi válaszaitól és - újfent - szabadon engedem őket. Az összes régi, negatív érzelemnek nincs más választása - menniük KELL. Nem képesek együtt létezni az elmémben a békével és a magabiztossággal.

A szégyen, megaláztatás és kudarctól való félelem csak visszatartó erők. Elengedem őket. Szabadon engedem őket. Elfogadom magam és a gyógyulásom. Hagyom, hogy az elmém pozitívan működjön a saját és egészségem érdekében.

Az erőm a mostból származik, ahogy elengedem a régi negatív érzelmeimet és szándékosan hagyom, hogy az elmémet átjárják az egészséges érzések.

Ahogy tekintetem a gyógyulásra szegezem, békét, erőt, magabiztosságot és tisztaságot érzek. Ez a békés és biztonságos érzés már bennem van és idővel tovább nő.

Egy vagyok a békémmel, a nyugalmammal és a tisztaságommal. A békémben gyógyulás és erő van. Ezeket elfogadom az új életem részeként. Egy régi, negatív érzés sem állhat az utamba. Csakis ezt a békét, erőt magabiztosságot és gyógyulást fogadom el. Ezek az érzések erősebbek bárminél a múltamból.

A békémben megtalálhatom saját magam. Megtalálhatom az életem célját. Választ találhatok minden kérdésemre. A csendességemben és a békémben megtalálhatom az új életem.

Így el tudom fogadni őket: Béke, erő, nyugalom, tisztánlátás és céltudatosság. Az enyémek.

 

Mit Tegyünk Ha Jönnek a Negatív Gondolatok

Depressziós vagy?

Kelj fel, legyél aktívabb, állj ellen a negatív gondolatoknak, törd meg a negativitás körforgását figyelemeltereléssel, lassú beszéddel, énekléssel vagy Határozott Lassú Beszéddel. Nézd meg ezeket a módszereket és csinálj valamit.

NE fogadd el a negativitás miatti depressziót - törd meg a kört.

Ha elég sokszor megtöröd a körforgást, a depressziónak csökkennie kell és nem tud olyan erős lenni.

TEGYÉL a negatív érzéseid ELLEN.

Levert vagy? Emlékezz, hogy a negatív gondolatok és érzések AKARJÁK, hogy így érezd magad. Szándékosan próbálnak szabotálni.

Lásd be ezt és ne hagyd őket.

Fogd a negatív gondolatokról és a Szorongás Szörnyről szóló kézikönyveidet, mozogj egy kicsit. Fuss, sétálj vagy táncolj.

Foglald le magad és csinálj valami - a levertségről szóló gondolataid és érzéseid el fognak tűnni.

Úgy érzed csak egy helyben toporogsz, hogy nem haladsz?

Lásd be, hogy ez csak egy negatív hazugság. Haladtál (sokat is), különben nem olvasnád ezt a kézikönyvet… már feladtad volna. DE nem tetted.

Már eljutottál idáig és képes vagy ellenállni a negatív gondolatoknak/érzéseknek.

Te magad irányítod a saját gondolataidat és érzéseidet. Emlékeztesd magad az igazságra - és tagadd meg a RÉGI hazugságokat.

Olvasd el a negatív gondolatos kézikönyvet, a “Megérdemelt Kijelentések” s a “Pozitív Irányba Mozogni kijelentések” részeket. Hallgasd meg a Megérdemelt Kijelentések felvételt a 19-es kazetta A oldalán.

Utána Határozott Lassú Beszéddel mond magadnak a következőt:

“ Előre felé haladok és ez TÉNY. Nem érdekel mit hazudnak a negatív gondolatok. Tudom az igazat és ez tény. Hátat fordítok a hazug negatív gondolatoknak és tovább haladok…”

Mindig van VÁLASZTÁSUNK, hogy mi fut át a fejünkön. Ha ostorozzuk magunkat, a múlton (ami már elmúlt) rágódunk és negatív, rémisztő, fájó gondolatokkal kínozzuk magunkat, csak a negatív gondolatok ördögi körét erősítjük.

HAGYD ABBA!

Te irányítasz. Használd ki ezt a számodra leghatásosabb módszerrel, technikával és/vagy stratégiával.

Dobj össze pár stratégiát és énekelj közben.

Csinálj bármit a negatív gondolatoknak való behódoláson kívül. A negatív gondolatok sose mondanak igazat. Mindig hazudnak. Csak a régi gondolkodásmódod maradványai.

Ne menj arra - ne menj vissza arra a régi útra.

FORDÍTS HÁTAT azoknak a régi utaknak és haladj előre nyugodt határozottsággal.

Dönts úgy, hogy a békét, nyugalmat, tisztánlátást, erőt és igazságot választod. NE higgy a negatív gondolatoknak vagy érzéseknek.

Higgy az igazságban - higgy a jelenedben és a jövődben. A negatív gondolatok elhalnak, ha nem figyelsz rájuk. Ölj meg párat minden nap és ne tudnak újból életre kelni.

 

Maradj Távol a Tökéletességtől és a Nyomástól

Nem kell tökéletesnek lennem. Nem várom el többet magamtól. Senki sem lehet tökéletes és különben is, nem lehet semmit sem “tökéletesen” csinálni.

Ha nem úgy csinálok valamit, ahogy szeretném, higgadtan és ésszerűen elfogadom. Minél jobban erőltetem a tökéletességet, annál inkább ártok a saját teljesítményemnek.

Megteszem amit kell és rájövök, hogy nem lehet tökéletesen csinálni. Ezt higgadtan elfogadom, még ha szorongok is vagy nem értek valamit. Nem kell tökéletesnek lenni. Nem várom el többet magamtól.

Ha magamra veszek valamit, csak nyomás alá helyezem magam. Semmi sincs olyan fontos. Minden csak apróság.

Ha mások nem értenek egyet - kit érdekel? Nincs nyomás, mert nem hagyom. Nincs nyomás, mert nincs semmi, amit muszáj megtennem egy adott helyzetben.

Azt csinálok amit akarok. El tudom fogadni, ha valaki elítél az idegességem miatt és így nincs nyomás. Nem kell tökéletesnek lenni - nem kell egy adott módon csinálni valamit. Mivel nem kell egy adott módon csinálni valamit, nincs nyomás.

Nincs nyomás, mivel azt csinálok amit akarok. Nem kell semmit sem megtennem. Nincs kimondott jó megoldás. Nincs nyomás, mert tudom kezelni a tetteim következményeit.

Nincs nyomás, mert nem más emberek véleménye határozza meg mit gondolok magamról - vagy, hogy értékes ember vagyok-e.

Nincs nyomás, mert nem kell tökéletesnek lennem. Nem várom el többet magamtól.

Nagy nyomás alá helyezem magam, ha elemzek egy helyzetet a tökéletes megoldásért. De emlékezek: Elemzés = megbénulás.

Ha nyomás alatt érzem magam, abbahagyom a gondolkodást és elkezdem a cselekvést. Nincs egyetemesen tökéletes módszer semmire, így bármit is csinálok elfogadható lesz.

Ha csináltam valamit és úgy gondolom jobban is mehetett volna, csak azt mondom magamnak: “Ma tanultam valamit és ezzel a tudással legközelebb jobb munkát végzek. Semmi baj. Nem kell tökéletesnek lennem. Elégedett vagyok az erőfeszítéseimmel.”

Az önbecsülésem nem attól függ hogy végzek el bizonyos feladatokat - vagy hogy mások mennyire gondolnak intelligensnek, érdekesnek vagy jóképűnek.

Nincs nyomás, mert elfogadom, ha valaki ítélkezik felettem a szorongásom miatt. Ha valaki kudarcnak tart bizonyos szempontból, azt is elfogadom, mert ne kell az elismerésük, hogy fenntartsam az önbecsülésem.

A saját véleményem a munkámmal kapcsolatban sokkal fontosabb másokénál. A saját hitem, hogy jó a hozzáállásom fontosabb másokénál. A saját megbecsülésem magammal szemben fontosabb másokénál.

És nincs nyomás, mivel emberi lényként nem kell igazolnom mások előtt hogy mit csinálok.

Még ha támad is a “tökéletesség szörny”, nem jelenti azt, hogy kevesebbet érnék másoknál vagy, hogy szégyellnem kellene magam.

Még van mit fejlődnöm, de tovább használom az itt tanult módszereket higgadt, magabiztos és békés eltökéltséggel. A saját szórakoztatásom és növekedésem érdekében teszem ezeket, nem másokért.

Így nincs nyomás, mivel, ha mások lenéznek a teljesítményem vagy kinézetem miatt, még mindig boldog lehetek, mert tudom, hogy a saját érdekemben cselekszek, nem másokéért.

Emberként jogom van azt mondani, hogy “Nem tudom”, “Ebben nem vagyok jó”, “nem” vagy “nem érdekel”.

Kerülöm a “kellene”, “kell”, “nem lehet” és a “muszáj” szavakat mert merevvé és nyomasztóvá teszik a helyzetet. Azt csinálom, amitől boldog leszek.

Minél jobban törekszek a tökéletességre, annál több gondot okozok magamnak és annál rosszabb lesz a teljesítményem.

Mentés

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://onbizalomnelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr4311915377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása