Szociális fóbiások küzdelme a nagyvilággal

Sziasztok! Ez a blog Neked készült, aki szociális fóbiával küzdesz. Neked, aki önbizalomhiányos vagy, folyton kisebbségi érzésed, megfelelési kényszered van, vagy Neked, akinek nincsenek ilyen problémáid, egyszerűen csak kíváncsi vagy, hogyan élnek ezek a furcsa, visszahúzódó, szégyenlős, csendes emberek, milyen nehézségekkel kell szembenézniük nap, mint nap. Itt olvashatjátok mindennapi botladozásainkat, szerencsétlenkedéseinket, félelmeinket, amelyeket megosztunk veletek, hogy érezzétek nem vagytok egyedül.

Dr. Richards-terápia

A könnyebb navigálás érdekében ide gyűjtöttük a linkeket jelenlegi nagy projektünkhöz, ami nem más, mint a dr. Richards által megalkotott, szociális fóbiával foglalkozó audioterápia magyarítása:

1. bemutatkozó lecke

2. lecke

3. lecke

4. lecke

5. lecke

6. lecke

7. lecke

8. lecke

9. lecke

10. lecke

11. lecke

Friss topikok

2013.09.14. 11:34 Kaisa

Dr. Richards terápia 4. lecke

Korábbi anyagok:

1. bevezető lecke

2. lecke

3. lecke

Ez a hanganyag nem egy újabb heti gyakorlat anyagot tartalmaz, csak a relaxáció hanganyagát, amit már ezen a héten is végeznünk kellett, de hogy ne boruljon fel a számozás, erről kap egy külön bejegyzést. Hát nekem eddig 3x jött össze a relaxálás a héten, de még mára is beütemezem.

Az első része általános relaxáció. Nem vagyok nagyon járatos a relaxációs hanganyagokban, most gyorsan próbáltam keresni valami magyar megfelelőt. Sztelek Emese oldaláról letölthető relaxáció tartalmában hasonlít. (De engem valahogy zavar a relaxálásban a női hangszín)

A második része pedig olyan kulcsingeres relaxáció, aminek a lényege, hogy a relaxált állapotot összeköti egy szóval, jellel, kéztartással, amivel előidézhető bármikor. Mert hogy a cél nem csak az, hogy a kis szobánkban relaxáltak legyünk, hanem hogy a kinti zord világba is kivigyük a nyugalmat magunkkal. Na ez az a része, ameddig még soha nem jutottam el, így fogalmam sincs, mit tartalmaz, illetve nem is nagyon tudtam rákeresni magyarul van-e ilyen. Egy könyvből fényképeztem ki 2 és fél oldalt, ami ilyesmivel foglalkozik, jobb híján ezzel tudok szolgálni:

relax1.jpg

relax2.jpg

relax3.jpg

2 komment

Címkék: terápia


A bejegyzés trackback címe:

https://onbizalomnelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr35513053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kognitív Teknősbéka 2013.09.15. 00:20:25

Sokféle relaxációs technika van, például autogén tréning. Hát igen, a relaxációs részek tartalmát nehéz lenne magyarul "röviden összefoglalni", de végül is minden relaxációnak ugyanaz a lényege, a nyugodt, laza, kikapcsolt állapot elérése.

Noémii Duka 2016.02.29. 11:25:30

Az Agórafóbia nálam nagyon abban viszonyul hogy gyorsan ver a szívem és elég kényelmetlen helyzet. Valahogy úgy érzem néha hogy nem megy mennem..
süti beállítások módosítása