Szociális fóbiások küzdelme a nagyvilággal

Sziasztok! Ez a blog Neked készült, aki szociális fóbiával küzdesz. Neked, aki önbizalomhiányos vagy, folyton kisebbségi érzésed, megfelelési kényszered van, vagy Neked, akinek nincsenek ilyen problémáid, egyszerűen csak kíváncsi vagy, hogyan élnek ezek a furcsa, visszahúzódó, szégyenlős, csendes emberek, milyen nehézségekkel kell szembenézniük nap, mint nap. Itt olvashatjátok mindennapi botladozásainkat, szerencsétlenkedéseinket, félelmeinket, amelyeket megosztunk veletek, hogy érezzétek nem vagytok egyedül.

Dr. Richards-terápia

A könnyebb navigálás érdekében ide gyűjtöttük a linkeket jelenlegi nagy projektünkhöz, ami nem más, mint a dr. Richards által megalkotott, szociális fóbiával foglalkozó audioterápia magyarítása:

1. bemutatkozó lecke

2. lecke

3. lecke

4. lecke

5. lecke

6. lecke

7. lecke

8. lecke

9. lecke

10. lecke

11. lecke

Friss topikok

2016.05.11. 10:00 Kaisa

Ismerkedés más szociális fóbiásokkal

Mivel a szorongásommal való szembenézésem egyik legnagyobb és legsikeresebb lépésének tartom azt a pillanatot, mikor Daniellával és még pár másik emberrel személyesen találkoztam, fontosnak tartom, hogy segíteni próbáljunk mások egymásra találásában is, ha tudunk.

Nem szabad csodát, azonnali gyógyulást várni, de szerintem sokat segíthet.

  1. Rájössz, hogy vannak hasonló nyomorultak, mint te.
  2. Találhatsz egy-két olyan megértő embert, akik jobban megértik a problémádat, mint a rokonaid, barátaid.
  3. Ha sikerül, akár rendszeres támaszai lehettek egymásnak, ha egyensúlyban tudjátok tartani "panaszkodásaitokat".
  4. Együtt elindulhattok olyan lehetetlennek tűnő küldetések felé, ami olyan messze van a komfort zónátoktól, hogy el se láttok odáig, az esetleges bénázásokon többen már röhögni is lehet.

Én drukkolok bárkinek, aki ilyennel próbálkozna. Ehhez pedig azt tudjuk hozzá tenni, hogy akinek van hozzá mersze, ide kiírhatja, az ország mely tájékáról keresne hasonló embereket, milyen korosztályból. Illetve van-e, aki csak levelezni szeretne... (ez is segítség lehet, de én a személyes találkozókat javasolnám)

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://onbizalomnelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr628662626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KovacsPista777 2016.05.11. 14:03:50

"mikor Daniellával és még pár másik emberrel személyesen találkoztam"

Megkérdezhetem, ez hogyan jött össze? Kicsit 22-es csapdájának érzem a személyes találkozást.

"1. Rájössz, hogy vannak hasonló nyomorultak, mint te."

Ez már a blognak köszönhetően megtörtént, ezért nagyon köszönöm nektek, hogy írjátok ezt a blogot.

eltévedve 2016.05.11. 21:52:06

@KovacsPista777: Csatlakozom az előttem szólóhoz, nekem is ez a blog segített, választ kaptam olyan kérdésekre amikre magamtól nem tudtam volna választ adni. Én Szombathely és vonzáskörzetéből keresek extrém introvertált embereket. Szükségem lenne személyes beszélgetésekre.

cra 2016.06.17. 22:15:08

Sziasztok!
Pár hónapja találtam a blogra, és már rögtön magamra ismertem, ahogy tovább olvastam ez csak fokozódott. Jó példa, hogy eddig tartott, míg regisztráltam, és még egy két hetet gondolkodtam a nicknevemen :D
Most így hirtelen nem is tudom, mit írhatnék még, de úgyis a többi posztnál lenne releváns, majd némelyikhez írok a napokban talán.
Kicsit <a href="http://favoritememes.com/_nw/4/72231834.jpg">fura</a>, hogy kapásból találkozót szerveznék, de kezdetben úgyis csak email váltásokra lenne merszem, azt hiszem. :D
Amúgy én is vas-megyei vagyok, ami azért nehezíti a dolgot, de látom nem annyira, mint először gondoltam.

cra 2016.06.17. 22:18:21

És persze a linkelés se megy, na mindegy

Gyávaoroszlán 2016.12.18. 00:02:30

Sziasztok,

Sajnos tudom, hogy milyen cipőben jártok, mert én is ugyanezzel küzdök. Viszont nem akarom elfogadni, hogy ilyen vagyok és ki akarok törni, de egyelőre a tudatalattim az erősebb... A személyes találkozásoktól sokat remélek. Van erre lehetőség? Van valamilyen csoport, amihez csatlakozni lehet?

Daniellaaa · http://onbizalomnelkul.blog.hu/ 2016.12.27. 11:45:44

Szia! Üdv közöttünk!
Egy ideig működtek, nem tudom aktívak-e még, de azért próbáld meg hátha. www.facebook.com/szocialispanikbetegseg/?fref=ts&__mref=message_bubble
süti beállítások módosítása