Szociális fóbiások küzdelme a nagyvilággal

Sziasztok! Ez a blog Neked készült, aki szociális fóbiával küzdesz. Neked, aki önbizalomhiányos vagy, folyton kisebbségi érzésed, megfelelési kényszered van, vagy Neked, akinek nincsenek ilyen problémáid, egyszerűen csak kíváncsi vagy, hogyan élnek ezek a furcsa, visszahúzódó, szégyenlős, csendes emberek, milyen nehézségekkel kell szembenézniük nap, mint nap. Itt olvashatjátok mindennapi botladozásainkat, szerencsétlenkedéseinket, félelmeinket, amelyeket megosztunk veletek, hogy érezzétek nem vagytok egyedül.

Dr. Richards-terápia

A könnyebb navigálás érdekében ide gyűjtöttük a linkeket jelenlegi nagy projektünkhöz, ami nem más, mint a dr. Richards által megalkotott, szociális fóbiával foglalkozó audioterápia magyarítása:

1. bemutatkozó lecke

2. lecke

3. lecke

4. lecke

5. lecke

6. lecke

7. lecke

8. lecke

9. lecke

10. lecke

11. lecke

Friss topikok

2016.01.15. 10:00 Kaisa

Járt utat a járatlanért...

Többször újra eltűnődtem, hogy honnan is jöttem és merre is haladok, haladok-e egyáltalán bármerre is... Nincsenek igazán olyan események az életemben, amelyek próbára tennének és megmérettetnének, és amiknek már a gondolata is félelemmel töltene el.

A napi rutin talán zökkenőmentesebben megy, mint akár csak fél éve. Dégen belül nagyobb önbizalommal mozgok, ha az mondják xy-hoz vigyek el valamit, akit max látásból ismerek, már nem igényel fél órás készülődést, hogy rászánjam magam a küldetésre. Ha Főnököm leküld az informatikára (ami minden cégnél külön világ), vagy szólnom kell a titkárnőnk helyettesének, már szinte szó nélkül végzem a dolgom. Csak időnként villan be emlékként a régi érzés, a gyomorgörcs. És ilyenkor érzem, hogy mennyire könnyű lenne átadni magam az érzésnek, hagyni, hogy húzzon le a szorongás örvénye, hogy zuhanjak lefelé. Tulajdonképpen csak szalmaszálakba kapaszkodok. De nem hagyom, nem adom át magam, hisz ezek a dolgok, elintéznivalók már többször sikerültek, muszáj most is sikerülnie.

Erre mondja Dr. Richards, hogy párhuzamos idegpályákat építünk. Már van pár régi berögződésem, amit sikerült elhagynom, de még vissza-visszatérnek kísérteni. Még bevillannak a régi reakcióim, hátha sikerül visszatéríteniük a posványba, és Istenem, de könnyű lenne hagyni magam. Hiszen olyan sokáig a rettegés volt az egyetlen ismert út, és bár ez a mostani sokkal szebb és világosabb, de olyan ismeretlen. A másiknak minden kacskaringóját ismertem már, és különben is, járt utat a járatlanért miért hagynék el? De nem lehet, hiszen épp, hogy örülnöm kellene, hogy ezek már csak emlékek, hát hülye vagyok én, hogy nosztalgikus hiányérzettel gondolok a gyomorgörcseimre?

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://onbizalomnelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr738263348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KovacsPista777 2016.01.15. 17:23:56

Hát hülye az nem vagy, az biztos. :)

De úgy gondolom az emlékek sosem fognak elmúlni. Az viszont szerintem hatalmas siker, hogy tudsz egy másik, nyugodtabb utat is járni.

Esetleg finoman nehezíthetsz, ha túl "unalmas" az életed. Pl. menj el egy másik fodrászhoz, vagy másik busszal, kerülővel menj haza, stb. A napi rutin elkényelmesít, magamról tudom.

Mondom ezt én, aki még annyit sem csinál mint te...

@Mindenki: Mi motivál benneteket a haladásban?
süti beállítások módosítása