Szociális fóbiások küzdelme a nagyvilággal

Sziasztok! Ez a blog Neked készült, aki szociális fóbiával küzdesz. Neked, aki önbizalomhiányos vagy, folyton kisebbségi érzésed, megfelelési kényszered van, vagy Neked, akinek nincsenek ilyen problémáid, egyszerűen csak kíváncsi vagy, hogyan élnek ezek a furcsa, visszahúzódó, szégyenlős, csendes emberek, milyen nehézségekkel kell szembenézniük nap, mint nap. Itt olvashatjátok mindennapi botladozásainkat, szerencsétlenkedéseinket, félelmeinket, amelyeket megosztunk veletek, hogy érezzétek nem vagytok egyedül.

Dr. Richards-terápia

A könnyebb navigálás érdekében ide gyűjtöttük a linkeket jelenlegi nagy projektünkhöz, ami nem más, mint a dr. Richards által megalkotott, szociális fóbiával foglalkozó audioterápia magyarítása:

1. bemutatkozó lecke

2. lecke

3. lecke

4. lecke

5. lecke

6. lecke

7. lecke

8. lecke

9. lecke

10. lecke

11. lecke

Friss topikok

2014.06.04. 20:46 Daniellaaa

4. fejezet - Kitisztulva

Jót tett a kerékpározás, letekertem 2 órát, közben a Mindfullness módszerét próbáltam alkalmazni és csak a jelenre koncentrálni. Tekertem, mint egy őrült, hogy elűzzem a sok negatív gondolatot és a stresszt magamból. Hatásos volt, most kellemesen lefáradva, végre tisztán tudok gondolkozni. Megpróbálom kiértékelni az elmúlt napok eseményeit, levonni a megfelelő következtetéseket ismét, kihasználni a tünetmentességet. Úgy gondolom a szociális fóbiám sosem fog elmúlni, maximum időlegesen tünetmentessé válhatok és megtanulhatom kezelni a szorongásomat.

Tény, hogy most nem voltam annyira erős, mint máskor. A vasárnapok gyakran kikészítenek, olyankor nehezen tudom reálisan látni a dolgokat, mert csak az jár a fejemben, hogy másnap mennem kell dolgozni és ez milyen szörnyű lesz számomra, nem fogok tudni megbirkózni a munkahelyen felmerülő problémákkal, nem fogom tudni megoldani a helyzeteket. Legközelebb erősebbnek kell lennem, és nem szabad hagynom, hogy eluralkodjanak rajtam a negatív gondolatok. El kell terelnem a gondolataim, a legjobb erre a sport, vagy a hangulatnaplót is segítségül hívhatom. A szégyen sem helyénvaló érzés, amit másnap éreztem. Hiszen megfogadtam, hogy elfogadom a szociális fóbiám, minden melléktermékével együtt. Nem kell emiatt kellemetlenül éreznem magam, ezek a torz gondolatok, ezekről nem tehetek. Természetes, ha nem tudom ilyenkor tisztán látni a helyzetem. Az önostorozással nem érek el semmit, engedékenyebbnek kell lennem magammal szemben.

Most jól érzem magam, végre kitisztult az agyam, eltűnt minden torzítás a gondolataimból. Örülök, hogy megbirkóztam ezzel is, és a konklúziókat próbálom a lehető legmélyebben a fejembe vésni, hogy legközelebb, ha ismét jönnek a negatív gondolatok, könnyebb legyen az érveket felhasználva leküzdeni őket. Na, és most folytassuk a hetet. Remélem vasárnap nem kell ezt újra lezongoráznom. De ha mégis, most úgy érzem könnyebben fogom venni az egészet.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://onbizalomnelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr956244637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hosszú Haj 2014.06.05. 16:36:31

Vasárnap tutira nem, hacsak nem dolgozol pünkösdhétfőn is. ;)
Amúgy meg együtt érzek veled.

Daniellaaa · http://onbizalomnelkul.blog.hu/ 2014.06.06. 17:46:32

Ne is mond, olyan jó érzés, hogy kapunk plusz egy szabadnapot.

Köszönöm az együttérzést, kedves Tőled.
süti beállítások módosítása