Szociális fóbiások küzdelme a nagyvilággal

Sziasztok! Ez a blog Neked készült, aki szociális fóbiával küzdesz. Neked, aki önbizalomhiányos vagy, folyton kisebbségi érzésed, megfelelési kényszered van, vagy Neked, akinek nincsenek ilyen problémáid, egyszerűen csak kíváncsi vagy, hogyan élnek ezek a furcsa, visszahúzódó, szégyenlős, csendes emberek, milyen nehézségekkel kell szembenézniük nap, mint nap. Itt olvashatjátok mindennapi botladozásainkat, szerencsétlenkedéseinket, félelmeinket, amelyeket megosztunk veletek, hogy érezzétek nem vagytok egyedül.

Dr. Richards-terápia

A könnyebb navigálás érdekében ide gyűjtöttük a linkeket jelenlegi nagy projektünkhöz, ami nem más, mint a dr. Richards által megalkotott, szociális fóbiával foglalkozó audioterápia magyarítása:

1. bemutatkozó lecke

2. lecke

3. lecke

4. lecke

5. lecke

6. lecke

7. lecke

8. lecke

9. lecke

10. lecke

11. lecke

Friss topikok

2013.07.20. 11:34 Daniellaaa

Ez már tényleg beteges...

Szerintem én vagyok az egyetlen ember a Földön, aki megfürdetve, megfésülve viszi a kutyáját a kutyakozmetikushoz. Mások azért viszik a kisállatukat oda, hogy tegye rendbe őket. Ebbe beletartozik a fürdetés, nyírás, fésülés. Én azért viszem őket tisztán és rendbe téve, hogy nehogy a kutyakozmetikus azt gondolja rólam, hogy elhanyagolom a kutyáim, hogy nem vagyok jó gazda. Mikor fésüli, feszülten figyelem, hogy nehogy találjon egy szőrcsomót a szőrében, mert akkor az lehet a benyomása, hogy nem ápolom rendesen a kutyát. Ez olyan, minthogy a fodrászhoz, sem megyünk frissen mosott, befésült, behajlakkozott hajjal. Ha jobban belegondolok, hogyha járnék fodrászhoz, lehet, hogy úgy mennék oda, ha meg nem lőném be a hajam, akkor végig azon agyalnék, hogy mit gondol rólam, mennyire elhanyagolom a hajam. Ez valószínűleg butaság, hiszen meglepődnénk, hogy a legtöbb ember mennyire elhanyagolt szőrrel viszi a kisállatát a kozmetikushoz. Múltkor mondta is a hölgy, hogy én nagyon rendes gazda vagyok, mert látszik, hogy mennyire odafigyelek a kiskutyám szőrére és mennyire ápolom. Ez jól esett. Viszont így emiatt a megjegyzés miatt most már biztos, hogy sosem viszem ápolatlanul oda, mert a mindenkinek megfelelni akarás miatt úgy érezném, hogy ha egyszer csúnya szőrrel vinném, akkor csalódást okoznék. Ez már tényleg beteges!

Szólj hozzá!

Címkék: megfelelni akarás


A bejegyzés trackback címe:

https://onbizalomnelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr365416026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása