Szociális fóbiások küzdelme a nagyvilággal

Sziasztok! Ez a blog Neked készült, aki szociális fóbiával küzdesz. Neked, aki önbizalomhiányos vagy, folyton kisebbségi érzésed, megfelelési kényszered van, vagy Neked, akinek nincsenek ilyen problémáid, egyszerűen csak kíváncsi vagy, hogyan élnek ezek a furcsa, visszahúzódó, szégyenlős, csendes emberek, milyen nehézségekkel kell szembenézniük nap, mint nap. Itt olvashatjátok mindennapi botladozásainkat, szerencsétlenkedéseinket, félelmeinket, amelyeket megosztunk veletek, hogy érezzétek nem vagytok egyedül.

Dr. Richards-terápia

A könnyebb navigálás érdekében ide gyűjtöttük a linkeket jelenlegi nagy projektünkhöz, ami nem más, mint a dr. Richards által megalkotott, szociális fóbiával foglalkozó audioterápia magyarítása:

1. bemutatkozó lecke

2. lecke

3. lecke

4. lecke

5. lecke

6. lecke

7. lecke

8. lecke

9. lecke

10. lecke

11. lecke

Friss topikok

2017.09.13. 10:00 Kaisa

Vissza a nyeregbe!

Lassan egy éve nem írtam a belső gondolataimról, a bennem kavargó érzésekről és a mindennapos küzdelmeimről. Ez nem jelenti azt, hogy „kigyógyultam”, vagy megtaláltam volna a lelki nyugalmat. Próbálkozom nap, mint nap legyőzni a félelmeimet és legyőzni önmagam, de nehezen megy. Egy ideje inkább csak vegetálásba ment át az életmódom, a nagy kihívásokat kerültem, vagy mással oldattam meg. Így kevésbé stresszes az életem, kezelhető mértékű a napi gyomorgörcs és a feszültség, de nem vagyok ezzel sem elégedett. Mert szégyellem magam. Ha magamra nézek, és látom, mennyire megalkuvó és elkerülő életmódot alakítottam ki, nem vagyok rá büszke. Szeretnék változni, szeretnék fejlődni, és valahogy dolgozni ezen az egészen, csak már nem találom a kapaszkodókat. Azt hittem, egyre közelebb kerülök önmagamhoz, és minden önelemzés közelebb visz a célhoz, hogy rájöjjek hol lehetne megfogni ezt az egész katyvaszt, ami a fejemben kavarog, ami felhőként eltompítja a látásom, és nem hagyja, hogy annak lássam a dolgokat, amik. De nem akarom feladni, meg akarom hódítani ezt a hatalmas hegyet, amit a szociális fóbia jelent számomra, ki akarok mászni a gödörből, és életképessé válni. Annyi módszerrel próbálkoztam már, de soha nem sikerült az áttörés, vagy beleuntam a dolgokba, de most újra itt a szeptember, és bár az iskolát már rég magam mögött hagytam, mégis a megújulást, a lelassítást és a tanulás újrakezdését jelenti számomra ez az időszak, úgyhogy ismét bele akarok vágni abba, hogy foglalkozom a problémáimmal, és nem csak elmenekülök előlük. És ha máshogy nem megy, hát beütemezem az órarendembe, minden héten időt kell fordítanom magamra, a gondolataim rendszerezésére és az agyam kisöprésére. Úgyhogy sokadik újrakezdés jön... fighting!

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://onbizalomnelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr4512822292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

introvertaltak · http://introvertaltak.blog.hu/ 2017.12.02. 22:40:03

Gondolkoztál már azon, hogy mi a B terved? Mert ok most pozitívnak kell lenni, sose feladni, és ez hozza meg gyógyulást stb.
De 5 percre tegyük fel, mi lesz ha ez a szorongás teljesen ugyanilyen lesz 50 és 80 éves korodban is. Mit tennél, ha ezt tudod? Hogy alakítanád másképp az életed, ha ezt tudod?

Csak azért mondom, mert nekem is mikor nehéz periódusok voltak, és minden értelmetlennek látszott, akkor ez segített, hogy tudtam az életemben van A,B,C dolog ami jó, és szeretem, és ha tényleg eljön a legnagyobb félelem, vagyis nem változik semmi, nem tudok fejlődni, akkor is ott van A,B,C és ez megnyugtat! Törekszem mindig a jobbra, de nem rettegek, mert ha nem lesz fejlődés is élhetek viszonylag kellemes életet.

Csinálni kell olyan dolgokat is, ami segít a B tervnek, pl. mondjuk egy megnyugtató kis ház az erdő szélén, vagy akármi, amire ha rágondolsz kellemes érzés fog el, hiába megmaradt a többi probléma.

Egyébként még mindig nagyon tudom javasolni a szakember segítségét, akár skypon is. Vannak olyanok, akik már sok hozzád hasonlót kigyógyítottak és tényleg mélyreható tapasztalataik vannak. Csak ugye az első lépéseket megtenni a nehéz, de megéri.
süti beállítások módosítása